Barcelona Loft by YLAB Arquitectos

Barcelona Loft by YLAB Arquitectos forwardView The Photo Gallery

Located within the conventional neighborhood of Poble Nou in Barcelona, Spain the inside of this loft in an previous constructing definitely doesn’t really feel like your typical loft.

Designed by Spanish agency YLAB Arquitectos, the 100m2 house, which has a deep and slender floorplan, required an inside renovation that may maximize mild and air flow. The younger proprietor needed an area that was trendy and appropriate for entertaining. The new area features a bed room suite, visitor bed room and tub, studio, kitchen, and eating space.

Barcelona Loft by YLAB Arquitectos in main interior design architecture  Category

Barcelona Loft by YLAB Arquitectos in main interior design architecture  Category

Barcelona Loft by YLAB Arquitectos in main interior design architecture  Category

Barcelona Loft by YLAB Arquitectos in main interior design architecture  Category

Barcelona Loft by YLAB Arquitectos in main interior design architecture  Category

Barcelona Loft by YLAB Arquitectos in main interior design architecture  CategoryBarcelona Loft by YLAB Arquitectos in main interior design architecture  CategoryBarcelona Loft by YLAB Arquitectos in main interior design architecture  CategoryBarcelona Loft by YLAB Arquitectos in main interior design architecture  CategoryBarcelona Loft by YLAB Arquitectos in main interior design architecture  CategoryBarcelona Loft by YLAB Arquitectos in main interior design architecture  CategoryBarcelona Loft by YLAB Arquitectos in main interior design architecture  CategoryBarcelona Loft by YLAB Arquitectos in main interior design architecture  CategoryBarcelona Loft by YLAB Arquitectos in main interior design architecture  CategoryBarcelona Loft by YLAB Arquitectos in main interior design architecture  Category

From the designers:

In order to maximise the lighting it’s mandatory to realize a structural intervention that utterly eliminates the interior partitions and a structural wall situated immediately behind the again façade, which is vital to the optimum use of sunshine.

Moreover, because of the troublesome geometry of the housing, all of the totally different features can solely be accommodated by means of a versatile and unconventional distribution that permits becoming a member of and separating areas and even change their perform, relying on the event. The new distribution consists of a giant diaphanous and spacious widespread space, which runs constantly from façade to façade, and a personal semi-closed field shaped by the bed room suite and visitor rest room.

The widespread space is shaped by the doorway corridor, eating room, library, studio and front room within the rear facade, and the kitchen within the entrance facade. All these areas are aligned alongside a longitudinal wall made from handcrafted strong brick.

The bed room is situated between a excessive cabinet, with the double perform of entrance corridor wardrobe and bed room closet, and a big picket core containing the 2 loos, which turns into a bit of furnishings with cabinets within the studio space. This furnishings hides two giant sliding picket doorways that permit the independency of two totally different areas: the bed room, which is separated from the widespread space, and part of the lounge containing a settee-mattress, that permits a punctual use as a visitor room.

The picket core is a deep framework framing and elevating the loos. The cross partitions are resolved with sliding translucent glass doorways to allow lighting, air flow and visible connection between areas. In the within all internal surfaces, together with ceiling and flooring, are coated with mild color Bisazza mosaic and mirror. The sanitaries and fixtures are suspended or free standing to contribute to the sensation of transparency. The result’s a recreation of gloss and reflections that multiply the sunshine and convert the toilet right into a vibrant and complicated area, in distinction to the nice and cozy and sober remainder of the home.

Architecture and inside design: YLAB ArquitectosAuthors: Tobias Laarmann & Yolanda Yuste SópezProject: Interior housing renovationClient: PrivateCompletion Date: 10/2009Floor Area: one hundred m2 inside + one hundred m2 terraceLocation: Poble Nou Quarter. BarcelonaPhotos: Raúl Candales & Esther Algara

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Reviewed by on. Rating:

Leave a Reply