Clever Use Of Louvers And A Neutral Color Scheme Transform The Goodlink House

Renovating an previous personal home and giving it a brand new lease on life is a process through which architects typically work with many inherent restrictions. The job turns into much more troublesome when the house that wants the makeover is a semi-indifferent villa that’s partially related with its neighbor. Located in Admiralty, Singapore, a woodlands suburb that’s house to a number of the greatest modern homes within the nation, the Goodlink residence was in want of a serious overhaul. The unique façade was each previous and cramped and featured interiors that have been poorly lit and visually suffocating. But Hong Kong-based mostly Locus Associates reworked the home into a ravishing, trendy house with a method of its personal!

Street facade of the Goodlink private residence in Singapore Clever Use Of Louvers And A Neutral Color Scheme Transform The Goodlink House

While respecting the design of the unique construction and its general type, the extension undertaking added a full flooring, a entrance and a rear wing that have been extra trendy in design. One of the defining traits of the residence is using customized-made operable louvers that usher in ample mild each contained in the dwelling areas and within the rest room. The outside courtyard is visually related with the indoors, because of the sliding glass doorways, whereas a monochromatic shade scheme in black and white retains the house uncluttered and stylish.

Smart extention of the home blends old with the new Clever Use Of Louvers And A Neutral Color Scheme Transform The Goodlink House

Large glass doors and windows bring in ample ventilation

Smart renovation in Singapore transforms old home into a beautiful modern space

Interior courtyard with sliding glass windows

Interiors that are visually connected with the outdoors

Custom made operable louvers in the courtyard

SEE ALSO

Cereza House in Cancún, Mexico by Warm ArchitectsInterior Courtyard And High Ceiling Shape Clever Cancún House

Interior connected with the courtyard through glass doors

Features comparable to passive cross-air flow make sure that whereas the house welcomes in mild, the tropical warmth is stored outdoors for good. Long courtyards, giant balconies and verandas give the renovated house a recent, ethereal attraction, whilst its conventional origins are stored intact.

Living space in black and white

Goregous contemporary kitchen and dining area in the Singapore House

Elegant renovation keeps the interior bright and airy

Chic decor that compliments the transitional style of the home

View of the smart seating nook from the top level

Custom made louvers in the bathroom

Warm lighting of the house shines throgh after sunset

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Reviewed by on. Rating:

Leave a Reply