An Experiment in Sustainability: The Treehouse by baumraum

An Experiment in Sustainability: The Treehouse by baumraum forwardView The Photo Gallery

German company baumraum, led by architect Andreas Wenning, recently constructed The Treehouse as a spot for corporations to work on strategies to reinforce the planet’s future. The idea began when Sappi, a world paper maker, and their communication’s firm, Proximity BBDO, banded together with The Flemish Forest and Nature Agency and the city of Hechtel-Eksel to sort a partnership which will encourage firms and organizations to develop into additional sustainable all through their every single day comply with. The end result’s The Treehouse, which is outfitted as a “state-of-the-paintings eco facilities located inside the forests of Hechtel-Eksel, Belgium.”

An Experiment in Sustainability: The Treehouse by baumraum in main architecture  Category

The design is based on H elements: the two cabins on completely totally different ranges, the connecting terraces, the staircase, and the joint roof.

An Experiment in Sustainability: The Treehouse by baumraum in main architecture  Category

The entire development sits on 19-angled metallic stilts that anchor to the underside with foundation screws.

An Experiment in Sustainability: The Treehouse by baumraum in main architecture  Category

The lower cabin encompasses a espresso lounge, pantry, restroom, and know-how room.

An Experiment in Sustainability: The Treehouse by baumraum in main architecture  Category

An Experiment in Sustainability: The Treehouse by baumraum in main architecture  Category

An Experiment in Sustainability: The Treehouse by baumraum in main architecture  Category

An Experiment in Sustainability: The Treehouse by baumraum in main architecture  Category

They have been able to incorporate a C02 neutral system to heat and funky the areas.

An Experiment in Sustainability: The Treehouse by baumraum in main architecture  Category

An Experiment in Sustainability: The Treehouse by baumraum in main architecture  Category

An Experiment in Sustainability: The Treehouse by baumraum in main architecture  Category

An Experiment in Sustainability: The Treehouse by baumraum in main architecture  Category

An Experiment in Sustainability: The Treehouse by baumraum in main architecture  Category

All lights are LED to attenuate consumption and inside the remaining room, daylight and motion sensors have been put in to cease waste.

An Experiment in Sustainability: The Treehouse by baumraum in main architecture  Category

An Experiment in Sustainability: The Treehouse by baumraum in main architecture  Category

An Experiment in Sustainability: The Treehouse by baumraum in main architecture  Category

Photos by Markus Bollen.

Leave a Reply